Onderzoek & Diagnose

[mk_image src=”https://www.leefstijlpraktijk.nl/wp-content/uploads/2018/02/therapy-banner7.jpg” image_width=”1920″ image_height=”300″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#de3185″ size=”22″ font_weight=”bold” font_family=”Open+Sans” font_type=”google”]DIAGNOSE – SYMPTOOMLAST en ONDERZOEK[/mk_fancy_title]

Aandoeningen is gezondheid in onbalans; symptomen zijn richtingaanwijzers.

Wij kiezen gezondheid als uitgangspunt en leefstijl als doel. Leefstijl interventie als maatregelen om de balans te herstellen, wanneer die verstoord is door stressbelasting, verkeerde voeding, traumatische ervaringen, te veel of te weinig bewegen of andere oorzaken. Dat houdt in dat de interventie ook vooral oorzaak gerelateerd is. Een bloed onderzoek is vaak onvoldoende, omdat we niet op zoek zijn naar één getal of afwijking. Elk onderzoek draagt wel bij tot een beter beeld.

Het is om die reden dat we het liefst meer tijd krijgen om elkaar beter te leren kennen, om de oorzaken goed in beeld te krijgen en om vanuit een vertrouwensrelatie de meest geschikte route te kiezen voor het herstel van een gezonde leefstijl. Gebleken is al vaker dat dit pad bezaaid ligt met uitdagingen. Voordat klachten ontstaan is er al een lange tijd aan vooraf gegaan, waarin het lichaam uiteindelijk geen uitweg meer ziet en klachten en gebreken gaat vertonen. Bovendien heeft (niet functioneel) gedrag tijd gehad om -soms hardnekkige- gewoontes te worden.

Het is dus wel noodzakelijk om te weten wat exact uit balans is, om te kunnen beoordelen waar te beginnen (prioriteit) en om vervolg metingen te kunnen doen voor controle op de behandeling en eventueel bijsturing. De basis hiervoor vormt de Prognos.

  • Prognos
  • GPS Vragenlijst (intake)
  • Mineralen huishouding in kaart ; m.b.v. Oligoscan (korte of uitgebreide scan)
  • Intoxicatie in kaart ; m.b.v. Oligo scan (uitgebreide scan)
  • Omega3 / Vetzuren status (verhouding Ω3-Ω6-Ω9, transvetten, verzadigd/onverzadigd)
  • Vitamine D3 (25(OH)D) status
  • Vitamine K status; vitamine K meter (arteriosclerose)
  • Biofeedback m.b.v. de Scanalyser
  • Basis Bloedbeeld (cholesterol, glucose, m.b.v. LabGEO PT10)
  • Levend bloed onderzoek m.b.v. microscoop
  • Pendel en/of biotensor
  • BMI, vet%, gewicht, etc. met de weegschaal
  • Bloeddruk en hartslag; m.b.v. Omron bloeddrukmeter
  • pH strips; zuurgraad in urine
  • HRV meting (sympathicus en para sympathicus activiteit en regel capaciteit)
  • EEG meting (neuro feedback) m.b.v. NeXus4
  • Laboratium onderzoeken, op aanvraag (o.a. Lyme, alg. bloedbeeld, vit. tekorten, ontlasting, immuunsysteem, schildklier, etc.)

Hieronder een korte toelichting.
Meer uitgebreide toelichting kan, door op de link te klikken.

Prognos

Prognos is een computergestuurd meetsysteem voor diagnose en behandeling van chronische klachten. Het is het originele systeem van de Russische ruimtevaart! Het is een unieke combinatie van Oosterse wijsheid en Westerse technologie. Systematisch wordt de oorzaak van klachten vastgesteld en de optimale therapie bepaald. Prognos is DIN EN ISO gecertificeerd volgens de nieuwste normen van 2017.

Prognos is een uit de ruimtevaart geneeskunde afkomstig meetsysteem, waarvan in deugdelijk wetenschappelijk onderzoek, onder andere aan de Portland State University te Oregon is aangetoond dat de metingen betrouwbaar zijn. Zie www.pubmed.com:Colbert,Oregon voor het originele onderzoek, of download het hele onderzoek.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

GPS Vragenlijst

Een digitale vragenlijst maakt onderdeel uit van de intake. Deze vragenlijst geeft al een aardig goed beeld van de verschillende systemen en welke het meest uit balans zijn. Ook laat het al enigszins zien welke tekorten we rekening mee zouden moeten houden. Het is tevens de basis voor het intake gesprek, waarbij we al de eerste leefstijl adviezen in de intake kunnen geven.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

HRV meting

In tegenstelling tot wat velen denken, is ons hart is niet een nauwkeurig uurwerk dat regelmatig slaat. De hartslag heeft in ons lichaam systeem een ​​centrale regelfunctie die kan worden aangepast aan de past de huidige omstandigheden van ons lichaam. Om ons systeem precies te regelen, verandert het hart opnieuw de afstanden tussen de afzonderlijke hartslagen.

Volgens de huidige wetenschappelijke status, wordt aangenomen dat hoe groter de HRV of meer de hartslag fluctueert, hoe groter het vermogen van het hart om zich aan te passen. Door dit aanpassingsvermogen te meten kan men conclusies trekken over de gezondheidstoestand of de werkelijke belasting/belastbaarheid van het organisme.

Wij meten de hartslag gedurende 24 uur en vergelijken deze data met een database waar 40.000 andere metingen zijn verwerkt. Conclusies zijn op wetenschappelijke wijze verkregen. De parameters die geregistreerd worden, worden verwerkt in een verslag met concrete leefstijltips.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

EEG Meting

Biofeedback & Neurofeedback is het wetenschappelijk veld waarin psychologie en fysiologie samenkomen en waar biofeedback en neurofeedback een oplossing leveren voor de verbetering van gezondheid en prestatie.

Biofeedback en neurofeedback zijn methodes waarmee fysiologische processen, die ‘binnen’ het lichaam plaatsvinden en die geactiveerd worden door het zenuwstelsel, gevisualiseerd worden. Wanneer dit wordt toegepast door een gekwalificeerde therapeut, kan biofeedback een zeer effectieve methode zijn om moderne ziekten te behandelen die met name veroorzaakt worden door een verkeerde leefstijl en stress.

Meer informatie over biofeedback> klik (binnenkort) hier.
Meer informatie over neurofeedback> klik (binnenkort) hier.

Oligo Scan

De Oligo Scan is een klein apparaat, dat d.m.v. 4 meetpunten in de handpalm een goed beeld geeft van de mineraal huishouding in het lichaam. Met behulp van spectrofotometrie worden heel snel en eenvoudig de gehaltes bepaalt van mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen. Klik hier voor wetenschappelijke artikelen over spectrofotometrie.

Op basis van de meting komt er eerst een globale uitslag. Deze kan goed zijn, of aanleiding geven tot het opvragen van een uitgebreidere analyse.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

Body scanalyser

De body scanalyser is een instrument voor het energetisch testen van het lichaam.

De meting omvat meer dan 250 parameters  in 40 groepen. Onder meer de conditie van het cardiovasculaire systeem, het skelet, het functioneren van organen, cholesterol, hemotoxine, vitaminen, mineralen, sporenelementen, zware metalen, allergieën, etc.

De body Scanalyser meet het magnetisch veld van de menselijke cellen op basis van bioresonantie en een geavanceerd software programma analyseert het resultaat. Van iedere parameter zijn de normwaarden gegeven en de afwijking daarvan wordt grafisch en in getallen weergegeven. Binnen enkele minuten geeft deze test inzicht in de tekorten en het opnamevermogen van de cliënt.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

Vitamine K – meter

Een niet-invasief medisch apparaatje, voor een snelle screening van de bloedvaten. Het meet in minder dan 2 minuten:

  • vasculaire karakteristieken
  • evaluatie van de vitamine K status (vermeer index)
  • SpO2 (oximeter)
  • Hartslag

Een slechte vitamine K status is de belangrijkste risico factor voor het ontwikkelen van cardiovasculaire cardiovasculaire aandoeningen. Het is tevens een beïnvloedbare risico factor. Vroegtijdige detectie en preventie is van het grootste belang om tijdig te kunnen ingrijpen met leefstijlinterventie om zo het risico op hart en vaat aandoeningen te verkleinen.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

Bloedwaarden – LabGEO PT10 (samsung)

Om snel een screening te kunnen doen van de meest voorkomende verstoringen en direct te weten hoe de status is, kunnen wij ter plekken een bloedonderzoek doen op een apparaat voor screening van en druppel bloed uit een vingerprik.

De waarden die getest kunnen worden zijn minder of meer uitgebreid en zijn afhankelijk van de symptomen/klachten/risico gebieden. Denk aan een leverprofiel, nieren, vetten (cholesterol), bloedsuikerspiegel (korte en langere termijn).

Microscoop (Levend Bloed Analyse)

Levend Bloed Analyse (LBA) is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Er wordt gekeken naar de vorm en de activiteit van de bloedcellen. Levend Bloed Analyse vormt een interessante aanvulling op de klassieke bloedanalyse. De activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit kan waargenomen worden. De afwijkingen in de vorm van bijvoorbeeld de witte bloedcellen of in de levendigheid van de cellen kan een aanwijzing geven naar de oorzaak van de klacht.

Het onderzoek van levend bloed is eenvoudig, niet belastend voor de patiënt en wordt gedaan in combinatie met de gedroogd bloedanalyse. Voor levend bloed wordt één druppel bloed uit een vingertop op een objectglaasje gebracht, de bloeddruppel wordt met een afdekplaatje afgedekt en direct onder de microscoop gelegd. Door het afdekken van de bloeddruppel komen de bloedlichaampjes netjes naast elkaar te liggen.Het gaat hier om een kwalitatief onderzoek; niet een kwantitatief (zoals de gebruikelijke bloedonderzoeken door een laboratorium), waarbij de uitslag tegen referentie waarden wordt aangelegd om een conclusie te kunnen trekken.

Vóórdat het bloed wordt afgenomen vindt er een uitgebreide anamnese plaats. Het is namelijk heel belangrijk om de klachten te inventariseren en de ziektegeschiedenis te kennen om tot een gerichte analyse te kunnen komen.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

HRV meting (24-uurs)

De fysiologische variatie van de hartslag, bestuurd door autonome zenuwstelsel, heet hartslagvariabiliteit (ook bekend als HRV). Als een zaak van feite is deze onregelmatigheid van de hartactiviteit, met andere woorden hartslagvariabiliteit, is normaal en zeer gezond. Hoe meer variatie je heb in de hartslag, hoe sterker je innerlijke rem (het parasympathische zenuwstelsel) is.

Een HRV meting wordt gedaan als er vermoeden bestaat dat er geen balans is tussen (in) spanning en ontspanning. Tussen het sympathische en het para sympathische zenuwstelsel van het lichaam. Beide zijn onderdeel van het autonome zenuwstelsel. Een onbalans kan ontstaan als gevolg van stress, overbelasting, of te weinig vermogen om te ontspannen.

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

EEG meting (neuro feedback en bio feedback)

De NeXus-4 is een klein en hoogstaand systeem dat volledig geschikt is voor professionele monitoring, biofeedback en neurofeedback toepassingen.

Veel moderne gezondheidsproblemen vloeien voort uit neurobiologische functioneringsproblemen, of problemen in gedrag en leefstijl. In die gevallen zouden we niet simpelweg alleen maar moeten vertrouwen op medicatie. Leefstijl, of in andere woorden gedrag, kan van invloed zijn op gezondheid en prestaties. Dit is het wetenschappelijk veld waarin psychologie en fysiologie samenkomen en waar biofeedback en neurofeedback een oplossing leveren voor de verbetering van gezondheid en prestatie.

Biofeedback en neurofeedback zijn methodes waarmee fysiologische processen, die ‘binnen’ het lichaam plaatsvinden en die geactiveerd worden door het zenuwstelsel, gevisualiseerd worden. Wanneer dit wordt toegepast door een gekwalificeerde therapeut, kan biofeedback een zeer effectieve methode zijn om moderne ziekten te behandelen die met name veroorzaakt worden door een verkeerde leefstijl en stress

Meer informatie> klik (binnenkort) hier.

 

 

 

Lijkt dit je wat en wil jij graag meer informatie over onze wijze van symptoom vaststelling vormen?
Informeer naar de mogelijkheden in de Leefstijlpraktijk of beter nog, maak een afspraak:

info@leefstijlpraktijk.nl of bel 06-51250804

[mk_custom_sidebar sidebar=”sidebar-18″]
[mk_page_section border_color=”#ffffff” bg_color=”#ffffff” sidebar=”sidebar-1″]
[mk_social_networks size=”x-large” style=”circle” icon_color=”#de3185″ icon_hover_color=”#482a7e” align=”center” facebook=”https://www.facebook.com/LeefstijlPraktijk/” twitter=”https://twitter.com/leefstylist” pinterest=”https://www.pinterest.com/lspraktijk/” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/angelareuverkamphuis” youtube=”https://www.youtube.com/user/beleefnu”]
[/mk_page_section]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren