Gewichtsbeheersing

[mk_image src=”https://www.leefstijlpraktijk.nl/wp-content/uploads/2015/12/2C.Gewichtsbeheersing-Slide11.jpg” image_width=”1920″ image_height=”300″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#de3185″ size=”22″ font_weight=”bold” font_family=”Open+Sans” font_type=”google”]GEWICHTSBEHEERSING[/mk_fancy_title]

Gewichtsbeheersing

Je komt niet alleen aan door te eten en je valt ook niet perse af door minder te eten. Gewichtsbeheersing heeft te maken met een aantal factoren en omstandigheden. Op het moment dat je werkelijk luistert naar jezelf en je lichaam, is het mogelijk je gewicht beter te beheersen. Ben jij werkelijk op het punt in je leven aangekomen dat je aan de slag wilt? Dan kunnen wij je helpen.

Overgewicht & Ondergewicht

Afvallen is niet altijd makkelijk en op gewicht komen of blijven ook niet. Er zijn veel factoren in jouw leefstijl die hierop van invloed kunnen zijn. Maar… het is wel zeker mogelijk. Wil jij je gewicht beter kunnen beïnvloeden of onder controle krijgen? De Leefstijlpraktijk helpt je, maar jij moet er klaar voor zijn.

Oorzaken & Gevolgen

Beweging is nodig om de energie productie in het lichaam op gang te brengen en te houden. Te weinig beweging, te veel beweging of verkeerde beweging is belastend voor het lichaam en dat vormt weer een nieuwe bron van stress. Ook voeding is een belangrijk aspect en ook hiervoor geldt: te weinig eten, te veel eten of niet bij jou passende voeding verstoort je energie-huishouding. Wat goed is, of niet goed is, is persoonlijk. Daarin kunnen wij je adviseren.

Tips & Adviezen

Beweging en voeding moeten in balans zijn om je gewicht te kunnen beheersen. Daarnaast is het van belang te begrijpen hoe jij en jouw lichaam werken en reageren op, bijvoorbeeld:

  • Ademhaling
  • Stressbelasting en -verwerkingscapaciteit
  • Hoe staat het met je bloedsuikerspiegel en insulinehuishouding
  • Hormoonhuishouding
  • Lever- en darm overbelasting
  • Verzuring

Wil jij weten welke invloeden een belasting op jouw lichaam kunnen zijn?

Wil je hulp?

Er zijn zoveel aspecten die te maken kunnen hebben met een gewichtsprobleem.
Waar ligt jouw uitdaging?
Wil je echt jouw gewicht voor eens en voor altijd beheersen?
Wij kunnen je helpen, echt. Want samen is alles makkelijker en prettiger. Wil je weten hoe?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP EN MAAK EEN AFSPRAAK!

Wat kunnen wij voor je doen?

Voeding & Beweging

We beginnen met een voedingsdagboek, zonder direct van alles in het voedingspatroon te veranderen. We kijken eerst hoe het lichaam reageert op het eet- en beweegpatroon en of er verbetering in de celstofwisseling is te merken.

Bloedsuikerspiegel & Glucosehuishouding

Indien er reden is om aan te nemen dat de bloedsuiker erg schommelt zullen we deze meten en in de gaten houden. Het is om die reden dat ook mensen die (beginnend) diabetes (II) patiënt zijn ook deel kunnen nemen aan het programma. Als het gewenst is, blijven wij afstemmen met de arts of specialist over de vorderingen.

Stressbelasting

In veel gevallen is stress een belangrijke speler in overgewicht. Stress kan fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Het lichaam maakt hier geen onderscheid in. Vermoeden wij dat er sprake is van stress dan kunnen wij dit meten (HRV of EEG). Aan de hand van een wetenschappelijk rapport (analyse) zullen wij dit meenemen in de begeleiding om de leefstijl-aanpassingen ten goede te doen.

Overbelasting van de spijsverteringsorganen

Wanneer de lever veel te verduren heeft gehad, door alcohol, medicatie of verkeerde voeding is deze mogelijk te veel belast. In dat geval kunnen we besluiten om een ontgiftings-periode op te nemen in de begeleiding. Deze kan in een groep plaats vinden of individueel. De darmen vormen een belangrijke basis voor je spijsvertering, je immuunsysteem en je hersenen. Is er een dysbiose in de darmflora of zijn er virulente factoren aanwezig (factoren die zorgen dat bepaalde processen niet meer goed verlopen)? Indien wenselijk kunnen we hier nader onderzoek naar doen en een aanvullende behandeling voorstellen.

Hormoonhuishouding

Naast de al genoemde factoren is ook jouw hormoonhuishouding van belang. Wanneer de bovengenoemde interventies niet genoeg veranderingen kunnen brengen, zullen we nader onderzoek doen naar de hormoonbalans. Meestal echter verandert de hormoonbalans mee ten goede.

In de Leefstijlpraktijk hebben we alle professionele hulp in huis om je daar te brengen waar jij graag wilt zijn. Maar jij moet zelf het initiatief nemen! Laat ons je helpen.

[mk_custom_sidebar sidebar=”sidebar-18″]
[mk_page_section border_color=”#ffffff” bg_color=”#ffffff” sidebar=”sidebar-1″]
[mk_social_networks size=”x-large” style=”circle” icon_color=”#de3185″ icon_hover_color=”#482a7e” align=”center” facebook=”https://www.facebook.com/LeefstijlPraktijk/” twitter=”https://twitter.com/leefstylist” pinterest=”https://www.pinterest.com/lspraktijk/” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/angelareuverkamphuis” youtube=”https://www.youtube.com/user/beleefnu”]
[/mk_page_section]