Yoga & Mindfulness

[mk_image src=”https://www.leefstijlpraktijk.nl/wp-content/uploads/2015/12/2B.YogaMindfulness-Slide101.jpg” image_width=”1920″ image_height=”300″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#de3185″ size=”22″ font_weight=”bold” font_family=”Open+Sans” font_type=”google”]YOGA & MINDFULNESS[/mk_fancy_title]

Je energie weer in balans?

Heb jij af en toe het gevoel totaal geen energie meer te hebben? Teveel stress en geen controle over jouw agenda omdat je teveel geleefd wordt?

Thuiskomen in jezelf. Hoe doe je dat?

Yoga

Yoga geeft je balans tussen (in)spanning en ontspanning. Daardoor ontstaat rust. De rust verminderd het stress-gevoel en geeft ruimte in je lichaam. De zuurstof wordt beter verdeeld in het lichaam waardoor het beter functioneert. Je gaat helderder denken, het werkt ontgiftend en Yoga heeft een gunstig effect op je zenuwstelsel, organen en gewrichten. Wil jij je gezondheid bevorderen en op peil houden? Bij de Leefstijlpraktijk worden verschillende vormen van Yoga-lessen gegeven. Yoga is ook bijzonder geschikt voor kinderen en tieners. Hieronder een aantal Yoga-mogelijkheden die de Leefstijlpraktijk aanbiedt.

Hatha Yoga

Hatha Yoga verbindt het lichaam met de geest door middel van de adem, de drager van onze levensenergie. Deze gaat hierdoor vrijer stromen. Hierdoor leer je de tegenstellingen, in je leven en in jezelf, met elkaar te verenigen en in balans te brengen.

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische bewegingsvorm waarbij gratie en kracht samen komen. Je spreekt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel aan. Deze Yoga-vorm maakt je sterker en krachtiger.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een krachtige en eeuwenoude yogatechniek die echte ontspanning mogelijk maakt. Het brengt je in een staat van dynamische slaap. Het lichaam ontspant, terwijl de geest zich terugtrekt. Drie kwartier van actieve ontspanning!

Kinder & Tiener Yoga

Kinderyoga is speelser en fantasievoller. Oefeningen en spelvormen worden afgewisseld. Door ontspanningsoefeningen gaan kinderen helder denken en kunnen ze onnodige spanning loslaten. Het brengt de hormonale ontwikkeling meer in balans, passend bij de leeftijd. Tieners leren zo dichter bij zichzelf te blijven.

Yoga-therapie & adem-therapie

Zie je door de bomen het bos niet meer, sta je onder spanning, vind je yoga in een groep wellicht te confronterend of heb je een concrete hulpvraag? Informeer dan eens naar de mogelijkheid van privé-sessies, of liever nog… maak gelijk een afspraak. De Leefstijlpraktijk biedt je op deze manier begeleiding op maat, gebaseerd op jouw eigen vraagstelling. Hierdoor ervaar je sneller wat yoga en een goede ademhaling voor je kunnen betekenen. Ook een ouder met een kind of samen met een partner is het mogelijk een sessie te volgen.

Meer informatie over de Yoga-lessen bij de Leefstijlpraktijk? Wanneer worden welke lessen gegeven? Neem contact op of kijk in onze agenda.

Mindfulness

Mindfulness brengt rust en overzicht. Het leert je een open en ontvankelijke houding aan te nemen. Hierdoor ben je in staat andere keuzes te maken en een ander gedrag te vertonen en minder te reageren op de automatische piloot. Je ervaart meer en merkt meer op, met een open en ontvankelijke houding. Je oordeelt minder en hebt daardoor rust en ruimte in je hoofd voor zaken die er voor jou echt toe doen.

De Leefstijlpraktijk biedt je zelfontwikkelde trainingen mindfulness aan die gebaseerd zijn op de visie van Dr. John Kabath-Zinn. Deze 12-weekse cursus wordt inhoudelijk zoveel mogelijk afgestemd op de vraagstukken van de deelnemers. De mindfulness-oefeningen kunnen ook onderdeel zijn van een begeleidingstraject dat gevolgd wordt bij de Leefstijlpraktijk.

Wil je meer lezen over mindfulness, kijk dan ook eens hier.

Voor meer informatie, het aanbod en de mogelijkheden, raadpleeg onze agenda of neem contact op.

[mk_custom_sidebar sidebar=”sidebar-18″]
[mk_page_section border_color=”#ffffff” bg_color=”#ffffff” sidebar=”sidebar-1″]
[mk_social_networks size=”x-large” style=”circle” icon_color=”#de3185″ icon_hover_color=”#482a7e” align=”center” facebook=”https://www.facebook.com/LeefstijlPraktijk/” twitter=”https://twitter.com/leefstylist” pinterest=”https://www.pinterest.com/lspraktijk/” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/angelareuverkamphuis” youtube=”https://www.youtube.com/user/beleefnu”]
[/mk_page_section]