Brein & Mind

[mk_image src=”https://www.leefstijlpraktijk.nl/wp-content/uploads/2015/12/2E.BreinMindfulness-Slide13.jpg” image_width=”1920″ image_height=”300″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#de3185″ size=”22″ font_weight=”bold” font_family=”Open+Sans” font_type=”google”]BREIN & MINDSET[/mk_fancy_title]

Brein & Mindset

Wanneer chronische stress-symptomen te lang genegeerd worden, raakt het lichaam steeds meer uitgeput en maakt steeds minder signaalstoffen, en uiteindelijk ook receptoren voor neurotransmitters aan. In deze fase ontstaat onrust, piekeren, zwart-wit denken, slaapproblemen, vermoeidheid, kortaf reageren en minder plezier beleven. Doordat stress en beloning aan elkaar gekoppeld zijn, ligt het antwoord ook in het verminderen van de stress.

Uiteindelijk kan chronische stress leiden tot het ontwikkelen van een verslaving, depressie of een burn-out. Soms lijkt een oplossing met medicatie verlichting te brengen maar op langere termijn wordt door het lichaam nog minder signaalstoffen aangemaakt. De oorzaak wordt namelijk niet aangepakt maar enkel de symptomen.

Wil je hulp?

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Geef het aan, wij kunnen je helpen.

Hoe gaan wij je helpen?

Voor ons is het belangrijk te herkennen in welke fase het systeem van stress- en beloning is uitgeput. Hier kunnen we het plan van aanpak op baseren. Wij gaan inventariseren of je ‘neurotransmitters’ werken en zo nee, waarom niet? Waar kan de oorzaak liggen?

– Een vragenlijst kan ons hierbij helpen.
– Als we willen weten in welke fase de uitputting zit, kunnen wij een EEG-meting van de hersenen doen.
– Exorfinen (urine) onderzoek vertelt ons vervolgens welke voeding van invloed is op de aanmaak van de signaalstoffen bij jou.

Op basis van deze uitslag van deze testen, maken wij een behandelvoorstel voor een begeleidingstraject. Dat kan op basis van:

  • meerdere losse consults en een suppletieschema.
  • een basis begeleidingstraject met apart suppletie-advies.

Als je medicatie gebruikt, hoeft dat geen bezwaar te zijn om dit traject in te gaan. Wel vraagt het om zorgvuldige afstemming, ook met de arts die de medicatie voorschrijft. Hou er wel rekening mee dat chronische stress over een langere tijd wordt ontwikkeld en dat een behandeling twee tot acht jaar kan duren, soms zelfs nog langer.

Wil jij weer plezier in je leven? Neem contact met ons op, wij kunnen je helpen.

[mk_custom_sidebar sidebar=”sidebar-18″]
[mk_page_section border_color=”#ffffff” bg_color=”#ffffff” sidebar=”sidebar-1″]
[mk_social_networks size=”x-large” style=”circle” icon_color=”#de3185″ icon_hover_color=”#482a7e” align=”center” facebook=”https://www.facebook.com/LeefstijlPraktijk/” twitter=”https://twitter.com/leefstylist” pinterest=”https://www.pinterest.com/lspraktijk/” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/angelareuverkamphuis” youtube=”https://www.youtube.com/user/beleefnu”]
[/mk_page_section]