Meten

Meten is weten

Een meting is erg eenvoudig en bestaat uit het vasthouden van 2 elektroden en afhankelijk van het type meting duurt een meting enkele minuten of voor een complete meting 10 minuten.

Hiervoor kun je een afspraak maken in mijn Leefstijlpraktijk. Indien dat lastig is voor je, kunnen we ook een andere locatie afspreken.

Vieva Health Navigation

De Vieva meting is een meting met een apparaat dat ontwikkeld op basis van veel ervaring met verschillende meetmethoden en nu is gecombineerd  in één apparaat.

Vieva meet apparaat
Vieva base® Grundgerät Modell GB3

 

 

 

 

 

 

 

De techniek

De vieva-health-meting bestaat uit :

    1. Impedantiemeting en capacitieve meting
    2. Impedantie spectroscopie
    3. ECG (elektrocardiografie)
    4. HRV (Hart Ritme Variatie)

Er wordt een zeer lage dosis, niet voelbare, elektrische stroom gemeten, door het vasthouden van 2 elektroden handvatten.Het rode handvat in de rechterhand, de zwarte in de linker. De meting duurt 10 minuten.

Toelichting:

• Impedantiemeting en capacitieve meting

Met deze meetmethoden wordt de weerstand van het elektrolyt houdende lichaamswater en het celmembraan bepaald, met als doel het datamodel van het menselijk organisme zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Via een impedantie meting (de verschillen in geleiding tussen vetweefsel, spierweefsel en vocht) krijgt men een idee over samenstelling van het lichaam zoals bijvoorbeeld de verhouding tussen vetten, spieren en vochtstapeling.

• Impedantie spectroscopie

Impulsen worden het lichaam ingestuurd en de “impulsrespons” wordt vergeleken met bestaande databeelden met behulp van het Fast Fourier Transformation (FFT) algoritme. Deze dienen om metabolische en voedingsinformatie in het organisme af te leiden.

• ECG (Hartfilmpje)

Een ECG is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier.

Het volledige ECG wordt opgenomen met een scan van 500 tot 1000 Hz en volledig opgeslagen. De volledige ECG-registratie biedt de mogelijkheid om andere delen van het ECG mee te nemen in de evaluaties. Een volledig enkel kanaals ECG wordt vastgelegd en opgeslagen.

Opmerking: Als extra optie kan de gehele ECG-registratie worden weergegeven als uitbreiding voor verdere evaluaties, vergelijkbaar met de afdruk die u van een cardioloog kunt krijgen.

• HRV

De hartslagvariabiliteit (HRV) wordt berekend uit het volledige ECG en geoptimaliseerd met automatische foutcorrecties. Om de “RR-afstand” te bepalen, wordt de steilste stijging van elke R-golf in het ECG (= myocardiale contractie) als referentiepunt gebruikt. Door gebruik te maken van zelflerende algoritmen (kunstmatige intelligentie) kunnen verwachtingscurven worden berekend, die bij elke meting individueel worden verfijnd en zo nauwkeurigere en diepgaandere analyses en vergelijkingen mogelijk maken.

Om de kwaliteit van alle processen te waarborgen, wordt de signaalsterkte van de meting continu gecontroleerd en weergegeven als een %-waarde.  Deze waarde, die met elke waarneming kan veranderen (d.w.z. 500-1000 keer per seconde), wordt ook intern opgeslagen. Als resultaat wordt de algehele kwaliteit van de meting weergegeven als een %-waarde.

Het resultaat van de meting is een uitvoerig rapport.