Gezondheidstips

Gezondheidstips

Gezondheid is bewustwording. Bewust Zijn is Gezond zijn. Je ben in regie van je lichaam, je mind, je hart, je gevoel en je leven.  Je neemt verantwoordelijkheid. Zodra je besluit dat je gezond wilt zijn, ben je preventief bezig of herstellend bezig. Natuurlijk is dat niet voor iedereen hetzelfde.

Los van de uitslag van de meting geef ik hier een aantal leefstijl tips die voor iedereen van groot belang zijn als basis voor een gezonde leefstijl in deze tijd.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is gebaseerd op regie, inzicht en discipline, maar ook liefde voor jezelf. Dat laatste wordt nogal eens onderschat of verward met gemakzucht.

Veel tips lijken vanzelfsprekend, doch in deze tijd zijn ze voor menigeen een uitdaging om deze goed te blijven toepassen. Ik herhaal ze hier nog maar even:

  1. Voldoende water drinken; minimaal 1,5 liter per dag
  2. Bewegen: 1 à 2 momenten in de week, passend bij jou als persoon
  3. Biologische groenten en fruit: voldoende aanvoer van onbespoten voedsel (anders: heel goed schoonmaken);
  4. Werk-Privé balans: zorgen voor voldoende uitdaging, maar ook voldoende ontspanning in werk én privé
  5. Relaties: zorg voor gezonde relaties; liefdevol en voedend en respect over en weer.
  6. Toxines: weet welke gifstoffen er zijn, welke in je lichaam zijn en vermijd ze of ontgift ze.
  7. Omgeving: het huis opgeruimd, energetisch in balans en gereinigd, geen EMF velden waar je wilt ontspannen. Weet waar je je elektronische apparaten hebt staan.
  8. Mind: peace of mind; stress kan voortkomen uit storende en/of drukke gedachten
  9. Emoties: emoties zijn energie in beweging; het zijn signalen voor het lichaam en gebaseerd op energie. weet waar ze vandaan komen en onderzoek de patronen. Laat ze los.
  10. BewustZijn: ontwikkel en vergroot je bewustzijn;