Detox tips

Detox (zware metalen)

Wil je op een natuurlijke manier zware metalen detoxen, dan kan dat ook met bepaalde natuurlijke stoffen.  Een veilige combinatie is met name koriander en chlorella. Deze combinatie van koriander, chlorella (liefst met bentoniet) helpt om zware metalen te cheleren (Chelerende middelen zijn diegenen die zich hechten aan toxische ionen van zware metalen en worden vervolgens uit het systeem gespoeld via de reguliere kanalen van excretie).

Koriander wordt het best gebruikt samen met chlorella en bentoniet omdat het meer gifstoffen mobiliseert dan dat het uit het lichaam kan dragen. Het kan daardoor het bindweefsel (waar de zenuwen zich bevinden) met metalen overspoelen, die eerder in veiliger schuilplaatsen werden opgeslagen. Dit kan leiden tot hertoxificatie als er geen bindmiddel wordt gebruikt om de zware metalen in hun schuilplaatsen in het lichaam te verwijderen.

Mensen die veel koriander gebruiken op een dagelijkse basis, ervaren humeurigheid, gewrichtspijn, en vreselijke acne. Dit is een gevolg van het feit dat, terwijl de koriander zware metalen mobiliseert, deze niet snel genoeg uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

Het toevoegen van chlorella en bentoniet, een intestinaal absorptiemiddel, stopt de retoxificatie van het systeem. Bentoniet (Montmorilloniet Klei) is een in de natuur voorkomende crèmig/grijze natrium-kleisoort (vulkanische as) met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het gebruik van koriander en chlorella als chelatoren tot 74 procent van aluminium, 87 procent van lood, en 91 procent van kwik uit het lichaam verwijdert binnen 42 dagen. Als je ook bentoniet toevoegt werkt deze combinatie nog beter.

Zeolith of Bentoniet

In plaats van bentoniet kan je ook zeoliet inzetten voor deze functie. Het verschil tussen zeoliet en bentoniet is de structuur. Indien het nodig is, zal dit product onderdeel zijn van het recept op maat.

Zeoliet : Toxaprevent
Toxaprevent, een zeolietproduct.

Wanneer de belasting zwaar is, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen. En doe een vervolgmeting, om te zien of je resultaat boekt.