Stofwisseling

Stofwisseling

Stofwisseling of metabolisme is het geheel van (biochemische)  processen dat plaatsvindt in de cellen van het lichaam. Enzymen spelen bij deze omzettingen een belangrijke rol. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de opbouw van stoffen, waarvoor energie nodig is en de afbraak van stoffen, waarbij energie vrijkomt.

Om energie uit voedingsstoffen te halen, moeten er in het lichaam een aantal stappen gemaakt worden en is het nodig om de juiste voedingsstoffen tot beschikking te hebben.

Sinassappel en tijm water
Tip: Water verrijken met sinaasappel en tijm, stimuleert het metabolisme.  Klik hier voor meer.

Voedingsstoffen

Het metabolisme (stofwisseling) van het grootste belang om alle processen in het lichaam goed te laten verlopen. Zowel bouwstoffen als processtoffen zijn nodig voor een sterk lichaam en voldoende energie.

Zonder in details te gaan, is het eenvoudig te beseffen dat goede voedingsstoffen noodzakelijk zijn om dit mogelijk te maken.

Verschillende soorten voedingsstoffen spelen daarbij een rol:

    1. mineralen & spoorelementen
    2. enzymen & aminozuren
    3. vitaminen
    4. kruiden

Voeding & suppletie

Veel voedingsstoffen komen via voeding binnen. Echter 2 zaken zijn belang te beseffen: 1. het meeste voedsel bevat niet meer voldoende voedingsstoffen (door de intensieve landbouwmethoden) en 2. een lichaam met verstoorde stofwisseling neemt niet alle voedingsstoffen op uit de voeding.

In veel gevallen is suppletie een aanvulling op je voeding. Indien je in het rapport te korten ziet, heb je de neiging om juist die te korten aan te vullen. Het is echter goed om te beseffen dat veel stoffen samenwerken en elkaar nodig hebben om opgenomen te kunnen worden en/of hun taak te kunnen volbrengen. Het is om die reden dat ik graag met een volledig supplement werk, dat ik heb gevonden in HCK®. Dit is een supplement dat gebaseerd is op de meet resultaten en verschillende voedingsstoffen uit alle categorieën bevat, geheel naar behoefte. Zonder vulstoffen, volledig natuurlijk.

 

HCK©
HCK is een volledig, natuurlijk, supplement op maat in guar-korrels (zonder ballaststoffen)

HCK® (Hydro Cell Key) supplement

HCK® is de afkorting voor  HydroCellKey en betekent zoiets als de “sleutel” naar de cel”. De naam is er van afgeleid van de unieke uitstraling van de HCK® Micronutriënten.

Dit supplement wordt samengesteld op basis van de uitkomst van de meting en bevat alles dat je lichaam op dit moment nodig heeft om zichzelf beter te onderhouden en de processen te optimaliseren en energie vrij te maken. Kortom: de stofwisseling wordt verbeterd.

Het bijzondere aan HCK® is dat elke micronutriënt in één pure plantaardige drager (guargom) wordt verwerkt en gedroogd. Het granulaat heeft daardoor de eigenschap dat het zwelt en een colloïdale (gelatineuze) vorm krijgt, zodra het met vloeistof is in aanraking komt.

Er ontstaat een colloïdale film, die de absorptie-eigenschap verbetert;
hierdoor is de opname van de HCK® micronutriënten zo goed, dat ze heel dicht in de buurt komt van het eten  van groenten en fruit. De macronutriënten worden gedurende 4 tot 6 uur ononderbroken en gelijkmatig opgenomen in het lichaam. Zo krijgt je lichaam een gelijkmatige en langdurige verzorging.