DRU YOGA

Dru Yoga is een moderne yogastijl, die stevig verankerd is in de oude yogatraditie.

Dru is afgeleid van het woord Druvam. Het betekent vanuit het Sanskriet vertaald: de Poolster. Het stille punt in jezelf. Jouw  rustpunt, ook wanneer er veel hectiek om je heen is. Oorspronkelijk komt Dru yoga uit de Hatha Yoga traditie.

Dru yoga omvat klassieke yogahoudingen, ademhalingstechnieken, vloeiende en krachtige oefenreeksen (energy block releases), ontspanningsoefeningen en meditatie. Deze yoga stijl  draagt bij aan een goede lichaamshouding en een fit en soepel lichaam. Het zorgt voor innerlijke balans.

Wat is nu specifiek aan Dru Yoga?

  • Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en zo kan subtiele energie vrij stromen.
  • Een grondig begrip van de kernstabiliteit – de centrale houdingsspieren- is een van de belangrijkste aandachtspunten.
  • In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; immers een gezonde rug is een gezond lichaam.
  • Dru Yoga docenten zijn erin getraind om hun lessen aan te passen aan elk conditieniveau van de leerlingen. Voor een les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau  tot een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau.
  • Energy Block Release – reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energie blokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten
  • De ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru Yoga; zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.
  • Binnen de zachte stroom  van bewegingen ontstaan er binnen een  Dru Yogales momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.
  • Met Dru Yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam( de chakra’s ) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.

Dru yoga is een toegankelijke yogastijl en geschikt voor zowel vrouwen als mannen, jong en ouder.

Deze les wordt gegeven door Anita Kienhuis, mail: ajmkienhuis7@gmail.com

Lijkt dit je wat en wil jij graag meer informatie?
Informeer naar de mogelijkheden in de Leefstijlpraktijk of, misschien sneller nog, maak een afspraak: info@leefstijlpraktijk.nl of bel 06-51250804